pitanja o njemačkom

Je li njemački jezik težak?

Njemački jezik nije težak. Možete biti sigurni da ćete već na prvim satovima većinu nastave razumjeti, a da vaš profesor neće upotrijebiti gotovo niti jednu hrvatsku riječ.

Učio/la sam njemački jezik još u osnovnoj školi prije 25-30 godina (i više). Trebam li početi od početnog stupnja učiti njemački?

Najbolje je da se testirate. Na testiranju će se pokazati koji ste stupanj i koliko je toga ostalo u sjećanju. Ukoliko i krenete s nekim nižim stupnjem, moguće je da će znanje postepeno vraćati i da ćete imati mogućnost “preskočiti” stupanj. Budite sigurni da vaš napredak prate i vaš profesor i mentor.

Koliko mi stupnjeva treba da naučim pričati na njemačkom jeziku?

Naravno, to je vrlo individualno, no prema istraživanjima koja smo interno proveli u centru, polaznici najveće zadovoljstvo postižu završetkom B1 stupnja (5-6 redovnih stupnjeva). Taj stupanj podrazumijeva da se polagano služite složenijim rečenicama, da možete komunicirati u uobičajenim situacijama te da se možete polagano uključiti u konverzaciju i dijaloge koji su vam od osobnog interesa, a pritom imate već ogroman vokabular vezan uz teme koje ste prošli kroz ranije stupnjeve: predstavljanje, opis mjesta življenja i mjesta gdje radite, naručivanje u kafiću i restoranu, snalaženje u prostoru, predstavljanje svojih prijatelja, suradnika, putovanja, rezervacija u hotelu, snalaženje na aerodromu, upoznavanje njemačkih i austrijskih gradova, poznate osobe, običaji, kupovina, boje, odjeća itd.

IMATE PITANJE?

Niste našli odgovor?

Ako imate bilo kakvo pitanje vezano za proces učenja njemačkog slobodno nam ga postavite!

Postavite nam svoje pitanje
Podijeli članak

Želiš biti u toku s novostima?

    Koristimo kolačiće

    Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

    Više o kolačićima.