U Goethe Institutu je organizirana radionica za profesore njemačkog jezika te smo se i mi rado odazvali s našim profesorima. Na radionici su predstavljeni udžbenici za odrasle, ali i za tinejdžere. 

U jutarnjoj radionici su predstavljeni novi udžbenici za učenje njemačkog jezika. Anne Robert iz Goethe Instituta, iz Hamburga, predstavila je uz zanimljivu aktivnost zagrijavanja i međusobnog upoznavanja sudionika radionice, udžbenik “Ziel” – predviđen za polaznike čija razina znanja odgovara B1+, odnosno B2 ili C1 nivou prema Europskom referentom okviru za jezike. Lekcije su izabrane tako da odgovaraju ciljevima tih stupnjeva, tj. baziraju se na sudjelovanju polaznika u izražavanju svojih stajališta u temama kao što su posao, društvo, studij, obrazovanje itd.
“Alltag, Beruf & Co” ili skraćeno “ABC” udžbenik je koji poslovni jezik spaja s onim svakodnevnim. Primjeren je svima koji iz poslovnih razloga uče njemački jezik. Pogodnost ove knjige je što se isto tako može koristiti u svojim zasebnim dijelovima; tj. učiti ili samo poslovni ili opći dio.
Na popodnevnoj radionici, Anne Robert je predstavila nove udžbenike za mlade tj. tinejđere koji njemački počinju učiti u dobi od 13, 14 godina te su sukladno tome, i teme po lekcijama. (“deutsch.com” i “Ideen”).

Ako i sami želite kupiti neke udžbenike jezika, svakako će Vam ovi savjeti pomoći ili se možete obratiti svom profesoru njemačkog jezika za savjet.

Podijeli članak

Želiš biti u toku s novostima?

    Koristimo kolačiće

    Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

    Više o kolačićima.