Užurbano proljeće je ipak dalo prostora da zajedno s našim polaznicima njemačkog jezika skoknemo do obližnjeg nam Graza i Zottera. Plan puta je nagovještavao lijepo druženje i mnoštvo sadržaja te smo se tome radovali od trenutka kad smo sjeli u autobus.
Zotter je zaista bio veliko iznenađenje i radost svih nas zaljubljenika u čokoladu. Naime, sve što se nudilo u Zotteru smo probali – uzeli audio vodiče (na njemačkom, naravno 😉 ), gledali dokumentarac, kušali sve moguće vrste čokolade, sami pravili toplu čokoladu i kupovali do mile volje. Oduševilo nas je i to da su u Zotter svi sastojci od kojih spravljaju čokoladne delicije iz biouzgoja.
Što se pak Graza tiče, išli smo pješice na Schlossberg, na kojem je smješten glavni gradski simbol – Uhrturm kao i Glockenturm. Spustili smo se u grad, prešli Muru, prošetali ispred neobične zgrade Opere te se vratili na Hauptplatz. Hauptplatz je bilo utočište kobasica i piva, ali i uvježbavanja našeg njemačkog jezika prilikom naručivanja 🙂
Pratite nas i dalje da vidite što spremamo za jesenski semestar 2014.
Podijeli članak

Želiš biti u toku s novostima?

    Koristimo kolačiće

    Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

    Više o kolačićima.