Dana 28. studenog organiziran je Filmabend za naše polaznike njemačkog jezika, večer kojoj su se bez oklijevanja svi pridružili. Njihov interes je privukao naslov filma «Good Bye Lenin!», ali i popratni sadržaj – kuhano vino, odnosno Glühwein-a. Nije se te večeri konzumiralo samo kuhano vino, nego su se vrijedne polaznice potrudile te pripremile razne poslastice. Tako su na klupama, inače pokrivenim udžbenicima, bilježnicima i radnim materijalima, ovog puta ležali tanjuri s tradicionalnim kolačićima za ovo, predbožićno vrijeme. Uz Zimsterne tako su stajale i naše fritule te druge omiljene slastice.

Kao uvod u sam film, naše profesorice su napravile interaktivne vježbe s ciljem da se, inače složena, ne samo tematika filma nego i jezik, približe polaznicima. Tu je bilo govora o podijeljenoj Njemačkoj, o DDR-u i BRD-u, te o razlikama u svim sferama tih dviju Republika. Ovaj je dio služio kao pozadina, tj. okvir priči u filmu, a zatim se prešlo na samu radnju u filmu koju su polaznici onda uz upute profesorica u parovima slagali, a onda i usvajali vokabular potreban za razumijevanje filma.

Film je oduševio sve one koji su ga prvi put gledali, ali i one koji su to već učinili jer su ovog puta vidjeli opet neku novu stranu ove uspješne tragikomedije, koja se ubraja u 15 najuspješnijih njemačkih filmova uzme li se kao kriterij broj kino posjetitelja. Bila je to izuzetna večer, a svi željno očekujemo još takvih u organizaciji naših vrijednih profesorica njemačkog jezika.

Podijeli članak

Želiš biti u toku s novostima?

    Koristimo kolačiće

    Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

    Više o kolačićima.