Ekipa iz Otto centra osvojila Berlin :)

Krajem lipnja Ottovci su imali priliku upotrijebiti u praksi znanje njemačkog jezika i pritom se dobro zabavili.

U Berlinu smo proveli 4 nezaboravna dana upoznajući njegovu prebogatu povijest; bilo je jedinstveno iskustvo proći putevima nekadašnjeg Berlinskog zida i vidjeti neke od najpoznatijih znamenitosti Berlina i Njemačke: Brandenburška vrata, Reichstag (zgrada njemačkog parlamenta), Siegessäule, Checkpoint Charlie, Berlinsku katedralu, Alexanderplatz,Televizijski toranj s vidikovcem i rotirajućim restoranom i mnoge mnoge druge.

Osim toga upoznali smo i modernu verziju Berlina kao npr. Potsdamer Platz koji nas je oduševio svojom modernom arhitekturom, ali i mnoštvom kafića, klubova i šoping-centara.

Posebno nas se dojmio posjet interaktivnom DDR-muzeju koji je posvećen svakodnevnom životu u nekadašnjoj Istočnoj Njemačkoj.

Posjetili smo i poznati berlinski Zoološki vrt, jedan od najstarijih i najvećih u Europi.

I ne manje važno: probali smo tradicionalno berlinsko pivo, osjetili atmosferu tipičnih njemačkih pivnica i restorana, obišli grad U-Bahnom (podzemna željeznica), posjetili nekoliko klubova i pritom se oduševili ljubaznošću domaćina.

Ukratko preporučamo, a mi ćemo svakako ponoviti!

Podijeli članak

Želiš biti u toku s novostima?

    Koristimo kolačiće

    Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

    Više o kolačićima.