Achtung, Achtung! Ottovci poharali Bavarsku!

Ovoga puta zaputili smo se prema Bavarskoj, najvećoj i doista prekrasnoj njemačkoj saveznoj državi. Na našem putu smo posjetili i Mozartov rodni grad – Salzburg. Tamo smo razgledali dvorac Mirabell i divili se istoimenom parku. Posjetili smo i Mozartovu rodnu kuću te obišli katedralu, rezidenciju te crkvu Sv. Petra. Ugodno smo prošetali uz rijeku Salzsach, a oni najhrabriji su se popeli do Hohensalzburga – moćne stijene koja ”čuva” grad.
No, glavni plan nam je bio razgledati sve dvorce Ludwiga II. Bavarskog pa smo nadalje i krenuli tim putevima. Divili smo se megalomanskim idejama Ludwiga II., ali i unutrašnjostima dvoraca Nymphenburg, Linderhof, Hohenschwangau, Herrenheim (mali Versailles), a posebice nas je oduševio dvorac Neuschwanstein – dvorac kojeg je Walt Disney svojedobno proglasio tipičnim dvorcem iz bajke. Upravo takvo bilo je i naše putovanje – bajkovito.
I glavni grad Bavarske pokazao nam je svoje čari – Marienplatz, Rathaus, stara i nova pinakoteka, opera, sveučilište grada Münchena doista oduzimaju dah. A tek bavarski specijaliteti i izvrsno pivo u Hofbräuhaus-u!
I na kraju da rezimiramo: Bavarska je zahvaljujući Ottovcima definitivno siromašnija za velike količine piva, kilograme ”Wursta”, a mi smo bogatiji za jedno novo iskustvo te odličan provod s pravom Otto-ekipom! Ne moramo niti spomenuti da su naši polaznici “rasturali” na njemačkom:))

Podijeli članak

Želiš biti u toku s novostima?

    Koristimo kolačiće

    Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

    Više o kolačićima.