Naslovna > Njemački jezik > Najčešća pitanja o učenju njemačkog

Najčešća pitanja o učenju njemačkog

1. Je li njemački jezik težak?
Njemački jezik nije težak. Možete biti sigurni da ćete već na prvim satovima većinu nastave razumjeti, a da vaš profesor neće upotrijebiti gotovo niti jednu hrvatsku riječ.

2. Učio/la sam njemački jezik još u osnovnoj školi prije 25-30 godina (i više). Trebam li početi od početnog stupnja učiti njemački?
Najbolje je da se testirate. Na testiranju će se pokazati koji ste stupanj i koliko je toga ostalo u sjećanju. Ukoliko i krenete s nekim nižim stupnjem, moguće je da će znanje postepeno vraćati i da ćete imati mogućnost “preskočiti” stupanj. Budite sigurni da vaš napredak prate i vaš profesor i mentor.

3. Koliko mi stupnjeva treba da naučim pričati na njemačkom jeziku?
Naravno, to je vrlo individualno, no prema istraživanjima koja smo interno proveli u centru, polaznici najveće zadovoljstvo postižu završetkom B1 stupnja (5-6 redovnih stupnjeva). Taj stupanj podrazumijeva da se polagano služite složenijim rečenicama, da možete komunicirati u uobičajenim situacijama te da se možete polagano uključiti u konverzaciju i dijaloge koji su vam od osobnog interesa, a pritom imate već ogroman vokabular vezan uz teme koje ste prošli kroz ranije stupnjeve: predstavljanje, opis mjesta življenja i mjesta gdje radite, naručivanje u kafiću i restoranu, snalaženje u prostoru, predstavljanje svojih prijatelja, suradnika, putovanja, rezervacija u hotelu, snalaženje na aerodromu, upoznavanje njemačkih i austrijskih gradova, poznate osobe, običaji, kupovina, boje, odjeća itd.

Za sva dodatna pitanja nam se slobodno javite.

Kontaktirajte nas

OTTO – CENTAR NJEMAČKOG JEZIKA
Pri Institutu Sputnik

Trg Francuske Republike 14
(ulaz sa zapadne strane)
10 000 Zagreb
+385 (0)1 376 40 34
+385 (0)91 971 44 94
Facebook
Facebook
Cjenik
Cjenik
Kontakt
Kontakt